open minds:  chris potter underground

Deze fantastische documentaire van Jim McGorman (Accordion Films) is een ‘must see’. Je ziet Chris Potter, een van ’s werelds beste saxofonisten aan het werk, zowel in concert, als in de rehearsalstudio met zijn band Underground. Met name dat laatste geeft een bijzondere kijk achter de schermen. Ga er maar even voor zitten! Helaas staat de eigenaar van de film embedden niet toe, dus je wordt doorverwezen naar het Vimeochannel van Accordion Films.

OpenMinds

masterclass van Branford Marsalis

Hier een geweldige video van Branford Marsalis. Fantastische saxofonist. De video is opgenomen door Amsterdam Winds, die de Masterclass organiseerde in 2009. Ik had het geluk dat ik er bij mocht zijn. Naast een aantal prachtige muziekfragmenten houdt Marsalis een fantastisch betoog over de essentie van jazz als geïmproviseerde muziek! Enjoy…

 

Cool Dawn met Ruud Breuls te gast bij Radio 6

Op vrijdag 13 januari 2012 was Cool Dawn tussen 17-18 uur live te horen op Radio 6 in het programma Mijkes Middag Live, waar de CD Rebirth of the Cool Project werd gepresenteerd, met Ruud Breuls als gastsolist. Kijk vanaf ca. 1:33.