cool dawn

Cool-Dawn

De opnames van de Birth of the Cool, het beroemde album van Miles Davis, vormde de basis voor de west coast jazz. Diverse artiesten zijn beïnvloed door het nonet en hebben de cool jazz verder ontwikkeld. In 2012 nam Cool Dawn, onder leiding van Feyo Sickinghe, het gehele Birth of the Cool repertoire opnieuw op, met Ruud Breuls als gastsolist. Momenteel werkt Cool Dawn aan een nieuwe concertserie: ‘Miles Beyond’. Daarin staat de next generation Cool Jazz van Gerri Mulligan, Chet Baker en Clifford Brown centraal. De muziek wordt speciaal gearrangeerd voor de tienmansformatie van Cool Dawn. De band gaat in de zomer van 2013 de tweede CD opnemen. De ‘Birth of the Cool’  concerten vinden ook in het seizoen 2012-2013 plaats.

In het orkest speel ik tenor saxofoon. Voor sommige stukken betekent dat, dat de oorspronkelijke hoorn-partituur is omgezet voor tenor saxofoon. Daarnaast verzorg ik alle vormgeving van de cd en de website en heb ik de meeste fotografie voor mijn rekening genomen.

quartier latin

Quartier Latin laat zich sterk inspireren door de Gypsy Jazz van Django Reinhardt, Stephane Grappelli en al hun muzikale nazaten, zoals Angelo Debarre, Biréli Lagrène en Stocholo Rosenberg. Maar Quartier Latin heeft ook andere invloeden, zoals  Charlie Parker, Chet Baker en Gerry Mulligan. Of John Pizarelli en Antonio Carlos Jobim als het gaat om de bossa nova’s en samba’s! Met 2 akoestische gitaren, contrabas en saxofoon is dit een fijne, maar compacte sfeermaker op recepties en partijen, waarbij het volume niet hoeft te overheersen. In het bandje speel ik sopraan, alt, tenor en bariton, zodat er veel schakeringen in de klankkleur te horen zijn! Daarnaast doe ik het management van de band, dus als je een leuke gelegenheid hebt, schroom niet om even contact op te nemen.

Quartier-Latin

andere bands

Naast bovenstaande bands speel ik de 1e tenor in de Tzigane Red Hot 100 Big Band en ben ik actief in een ‘The Blue Note Project’, een initiatief van John Kopp. Met dit project wordt met een quintet een bijzondere muziekselectie van het beroemde label ‘Blue Note’ op de planken gebracht.